NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsites
- Testaankoop




Formule1

2Link.be / Dochters / Formule1 / Weblog

Geplaatst 13 April 2007, 10:19

'Gascoyne verveeld met missen van laatste test'



Na de Grote Prijs van AustraliŽ besloot Spyker om niet af te zakken naar de extra testweek in MaleisiŽ. In plaats daarvan besloot het Nederlandse team in Silverstone verder te werken aan het bodywork voor de tweede GP.

In MaleisiŽ toonde Spyker zich als het traagste team in de kwalificatie en in de race moesten beide rijders de race vroegtijdig staken. Mike Gascoyne geeft nu toe dat het missen van deze laatste test een grote fout was.

Misschien hadden we moeten testen. De prijs voor het overslaan was veel hoger dan verwacht," zegt Mike Gascoyne aan Formule 1 RaceReport.

Maar ook tijdens de twee testweken in Bahrein, besloot Spyker in Europa te blijven. Ook dit betekent een grote achterstand op de andere teams. Verbetering zit er dus volgens Gascoyne niet in voor Bahrein.

"In Bahrein verwacht ik dat we opnieuw nadeel zullen ondervinden, omdat we ook hier niet getest hebben voor het seizoen," besluit Gascoyne tegenover het Nederlandse F1-blad.

Juan Van Roy
voor www.f1-club.be



Geplaatst 13 April 2007, 10:18

'Ecclestone wil kalender verlengen'



Als het van Bernie Ecclestone afhangt, zullen er volgend jaar terug 18 of 19 Grand Prix' georganiseerd worden. In 2010 zouden dit er 20 worden.

In MaleisiŽ verklaarde Ron Dennis dat meer races de interesse van de mensen in de sport doet dalen. Ecclestone ziet echter geen reden om de kalender niet te verlengen en het aantal races te verhogen.

"Mensen kijken ook naar voetbal en er zijn miljoenen wedstrijden," zegt Ecclestone. "We moeten de periode van het kampioenschap verlengen. Op dit moment hebben we een inactiviteitsperiode van 4,5 maanden. Dus we kunnen vroeger starten en later eindigen."

Juan Van Roy
voor www.f1-club.be



Geplaatst 2 April 2007, 10:39

'Bahrein profiteert van F1-race'



Bahrein begint duidelijk te profiteren van haar groter wordende naamsbekendheid die te danken is aan de organisatie van de Grote Prijs van Bahrein. Dit jaar wordt de Formule 1 reeds voor de vierde maal ontvangen.

Ook dit jaar verloopt de ticketverkoop zeer goed. In vergelijking met vorig jaar, ligt de verkoop reeds 19% hoger.

"Dit toont aan dat de interesse in deze race groeit en dat onze inspanningen inzake marketing succesvol zijn," zegt Martin Whitaker, manager van het circuit.

Ook raadslid Abdul Hameed Kooheji geeft toe dat Bahrein voordeel haalt uit het organiseren van deze Grote Prijs.

"Zelfs vijf jaar geleden hadden de mensen, die wij ontmoetten, nog nooit gehoord van Bahrein. Nu kennen de mensen ons en dat is hoofdzakelijk de verantwoordelijkheid van de Formule 1," aldus Abdul Hameed Kooheji.

De Grote Prijs van Bahrein wordt dit jaar georganiseerd op 15 april, ťťn week na de Grote Prijs van MaleisiŽ.

Juan Van Roy
voor www.f1-club.be



Geplaatst 28 Maart 2007, 09:27

'Bridgestone test witte groef en rode bol'












Bridgestone heeft op de eerste testdag in Sepang nieuwe oplossingen geŽvalueerd om het verschil tussen bandentypes zichtbaar te maken voor het publiek. Tijdens de GP van AustraliŽ in Melbourne gebruikte de Japanse bandenfabrikant een witte bol van zo'n drie centimeter. Het was echter onmogelijk deze goed te zien.

Daarom testte Bridgestone vandaag twee mogelijke oplossingen uit op de Williams van Alexander Wurz. Enerzijds heeft Bridgestone de buitenste groef van de band wit gemaakt. Er werd zowel getest met een geverfde groef als met een groef die met kalk werd gekleurd.

Anderzijds testte Bridgestone ook een markering uit met een rode bol van 10 centimeter. Ook de optie met twee rode bollen werd bekeken.

Hoogstwaarschijnlijk zal, vanwege de makkelijke aanbrenging, geopteerd worden voor de rode markering tijdens de Grote Prijs van MaleisiŽ.

Juan Van Roy
voor www.f1-club.be





Meer berichten





Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be